חיפוש שיעור

זיהוי רכיבי מזון

הועלה ע"י הנהלת האתר

כולנו אוכלים וכולנו יודעים שבלי אוכל אי אפשר לחיות. מה הכוונה אי אפשר לחיות? למה בדיוק משמש לנו המזון? האם חשוב מה אוכלים? חשוב למשל לאכול מספיק חלבונים ולעומת זאת להמעיט באכילת סוכרים פשוטים.  גיוון של רכיבי המזון השונים חשוב לבריאות.

את רכיבי המזון מקובל לחלק לקבוצות הכוללות את אבות המזון: פחמימות, חלבונים ושומנים, ובנוסף: ויטמינים, מינרלים ומים.

קיימות שיטות שונות לזהות את רכיבי המזון הקיימים במזונות ואת הכמות של כל רכיב. שיטות זיהוי רבות מבוססות על שימוש באינדיקטורים. כאשר אינדיקטור בא במגע עם חומר מסוים מתרחש שינוי נראה לעין (לרוב בצבע) וכך ניתן לזהות את נוכחות אותו חומר.

 ביחידה זו התלמידים יכירו את המונח אינדיקטור (חומר בחן) ואת משמעותו ויתנסו בשימוש באינדיקטורים פשוטים לזיהוי נוכחות של עמילן ושומן במזונות שונים, ויתנסו גם בהערכה של תכולת המים בפירות שונים.